De Bibliotheek Waspik; een plek voor boeken, leren en ontmoeten

Al 20 jaar is de Bibliotheek Waspik te vinden in WIJ dienstencentrum Den Bolder. Dat je hier terecht kunt voor informatie of een goed boek, dat wist je waarschijnlijk al. Van prentenboeken voor de allerkleinste tot de nieuwste romans. In de Bibliotheek ben je omringd door kennis en verhalen. Maar de vernieuwde Bibliotheek biedt meer. Het is straks dé plek om jezelf te ontwikkelen, elkaar te ontmoeten of te werken. Zo kun je er na de verbouwing alleen of samen met anderen studeren, werken, een krantje lezen of deelnemen aan een cursus.

Meer dan een collectie boeken
Marjo Frenk, manager bibliotheken Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik: “Door de nieuwe, meer open look van Den Bolder kunnen we in de toekomst nóg beter invulling geven aan onze educatief-maatschappelijke rol. Ná de verbouwing ontstaat er namelijk ruimte om te lezen, leren en ontmoeten ín de Bibliotheek. De Bibliotheek is immers meer dan een collectie boeken. En daar hoort een passende, vernieuwde uitstraling bij.” “Een frisse, nieuwe look, open en sfeervol,” vult bibliotheekmedewerker Hannie Vermeulen aan. “En niet onbelangrijk de ruime collectie boeken van de Bibliotheek Waspik blijft uiteraard aanwezig en wordt zelfs aangevuld met de laatste nieuwe aanwinsten. Ook het reserveren van boeken blijft en het gemak van ophalen en inleveren in de kern van ons dorp verandert niet”, verzekert Hannie. “En als lid van de Bibliotheek heb je ook online de keuze uit gratis e-books en luisterboeken.”

Bibliotheek van de toekomst
Marjo vervolgt: “De verbouwing biedt kansen om de Bibliotheek een plek te laten zijn waar inwoners van Waspik graag verblijven om gebruik te maken van onze brede collectie boeken en tijdschriften. Waar mensen elkaar ontmoeten aan de leestafel, leren aan een van de werkplekken of overleggen in de gespreksruimte. Maar ook een plek waar mensen een computercursus volgen of binnenlopen voor (digitale) informatievragen. Bijvoorbeeld voor hulp bij het aanvragen van een DigiD of het regelen van andere online overheidszaken.”

Dit doet de Bibliotheek uiteraard niet alleen. De Bibliotheek werkt al jaren naar tevredenheid samen met medewerkers van Den Bolder, theater en horeca. En ook vanuit Waalwijk Taalrijk werken we nadrukkelijk met gemeente, scholen en kinderopvang samen aan leesbevordering. “Ik kijk uit naar een nog nauwere verbinding - ook met andere maatschappelijke partners - om samen te werken aan interessante en relevante thema’s voor jeugd en volwassen inwoners van Waspik”, eindigt Marjo.

Hannie: “Zie ik je - in de vernieuwde Bibliotheek - met een krantje, tijdschrift of goed boek aan de leestafel?” De wifi is gratis en de koffie is goed.

Laatste nieuws? Neem eens een kijkje op:

De Bibliotheek Waspik; een plek voor boeken, leren en ontmoeten