Nieuw: Repair Café in Den Bolder, help mee!

Den Bolder start eigen Repair Café

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet!

Door repareren te promoten, wil Den Bolder bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vinden Marjoleine en Monique, beheerders van SCC Den Bolder:  "In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen."

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn.Als je samen je fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt." 

Repareren bespaart ook geld en kostbare grondstoffen, en draagt bij aan de beperking van de CO2-uitstoot. "Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is en vaak heel makkelijk."

Stichting Repair Café International

Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma. Zij richtte in 2010 Stichting Repair Café op (zie Repaircafe.org). Deze stichting biedt professionele ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Waspik.

In ons centrum hebben we de ruimte en we kunnen materialen aanschaffen, het enige wat nog ontbreekt zijn de handige handjes. We zoeken dus nog mensen die, samen met ons, de schouders eronder willen zetten en mee willen draaien in de organisatie. Daarnaast natuurlijk kundige mensen op gebied van elektro, hout, kleding, fietsen.

Dus lijkt dit je leuk of heb je nog vragen: reageer via of bel 0416-311346 voor meer informatie, dan maken we een afspraak om één en ander nog eens te bespreken.

Den Bolder wil na de zomervakantie op regelmatige basis (2-maandelijks) een Repair Café houden in Waspik. Nieuws over data en locatie van de komende edities volgt zo snel mogelijk!

Doe ook mee!

Repair Café Waspik is op zoek naar:

-        Buurtbewoners die het leuk vinden om dit met ondersteuning van S.C.C. Den Bolder de organisatie op zich te nemen.

-        Buurtbewoners met verschillende vaardigheden om tijdens de Repair Café-bijeenkomsten aanwezig te zijn als reparatiedeskundige. We zoeken vooral mensen die handig zijn met o.a.:   

  • kleding/textiel           
  • fietsen
  • elektrische apparaten       
  • meubels/houten voorwerpen

Wil je meer weten over het Repair Café? Kijk op de landelijke site www.repaircafe.org.

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Mail of bel naar:  0416-311346

doe_mee_in_het_repair_caf%C3%A9_waspik Nieuw: Repair Café in Den Bolder, help mee! - Den Bolder

Nieuw: Repair Café in Den Bolder, help mee!