Nieuw: KunstLokaal Waspik

Met ingang van het schooljaar 2023-2024 start in Den Bolder op dinsdagmiddag na schooltijd een nieuw initiatief: KunstLokaal Waspik. Een samenwerking van de twee basisscholen de Brug en de Veste, de twee naschoolse opvangorganisaties de Schat en Mikz, alsmede Den Bolder, Kunstencentrum Waalwijk en WaspiKunst. Het project wordt financieel ondersteund door het stimuleringsfonds van de Rabobank.Indien het niet lukt om alle kinderen te plaatsen, ontvangen ouders geld terug. Het beloven leuke en leerzame middagen te worden met kunstzinnige activiteiten die aansluiten bij de leefwereld van kinderen. De inhoud van de activiteiten wordt gecoördineerd door Wanda de Groot, samen met Geertje Naalden, beiden afkomstig uit Waspik en ook beiden verbonden aan WaspiKunst.Inschrijven kan vanaf NU online op deze pagina. Hieronder staat een formulier dat u kunt invullen. Betalen gaat vervolgens via iDeal. De inschrijvingen worden gehonoreerd op volgorde van binnenkomst. Na inschrijving ontvangen de ouders nader bericht.Voor vragen over de inhoudelijke lessen kunt u contact opnemen met Wanda de Groot via  Voor technische vragen bij het inschrijven, stuur een mailtje naar (Patrick van Engelen). Er wordt bij KunstLokaal Waspik gewerkt in blokken, die steeds een ander thema hebben. Aansluitend aan de schooldag zijn kinderen welkom in Den Bolder. Daar staat wat te drinken voor ze klaar. Om 15.00 uur begint het KunstLokaal dat duurt tot 16.30 uur.Met de Schat en Mikz is afgesproken dat kinderen die op die middag naar de naschoolse opvang gaan vooraf gebracht en na afloop weer opgehaald worden. Ook is het mogelijk dat leidsters van de Mikz de kinderen die geen gebruik maken van de naschoolse opvang direct na school vanaf De Veste of de Brug worden meegenomen naar Den Bolder. Maar daarvoor moeten de ouders dan uiteraard wel vooraf toestemming geven. Wanneer die toestemming niet is gegeven, is het de verantwoordelijkheid van de ouder dat het kind bij Den Bolder komt. Kinderen die na de activiteit niet naar de BSO gaan, kunnen vanaf 16.35 uur bij Den Bolder worden opgehaald door de ouders.Er is plaats voor maximaal 30 kinderen verdeeld over 2 groepen. De minimale leeftijd is vanaf groep 3 m.i.v. het schooljaar 2023-2024. Het tweede blok van zes weken start op dinsdagmiddag 24 oktober en duurt tot en met 12 december  (07-11 en 05-12 is er geen KunstLokaal!). Deelnameprijs bedraagt € 33,00.

Inschrijven 2e KunstLokaal Waspik start maandag 2 oktober 19:00 uur

Na een geweldig creatief 1e blok, kun je je (kind(eren) vanaf maandag 2 oktober 19:00 uur inschrijven voor het 2e Blok van KunstLokaal Waspik. Het thema is Vieren! We vieren dat de herfst is aangebroken, dat Sinterklaas weer naar Nederland komt en dat we weer samen Kerst mogen vieren.

Wat deze keer veranderd is, is dat er gekozen kan worden kunt uit 2 workshops! Kijk snel wat het beste bij je kind(eren) past en schrijf in!

Workshop 1: Tekenen en Schilderen vanaf 7 jaar

 • Gebeurt het jou ook wel eens dat je begint met een tekening of schilderij en er ineens een uur voorbij is gegaan, zonder dat je er erg in had?  
 • Wil jij aan de slag met potloden, waterverf, krijt, stiften en verf?
 • Wil jij op een heel groot vel of raam tekenen, op hout schilderen, of een eigen stempel ontwerpen en maken?
 • Wil jij binnen en buiten de hokjes leren kleuren en leren hoe je kleuren mengt.
 • Wil je leren tekenen wat je ziet of wil je een tekening maken vanuit je eigen fantasie?

Dan is deze workshop precies wat jij zoekt. Je leert in een rustige omgeving, door de verschillende opdrachten steeds nieuwe dingen en je probeert van alles uit.

Workshop 2: Knutselen vanaf 7 jaar

 • Gebeurt het jou ook dat je thuis alles uit de kast wilt halen om een prachtig knutselwerk te maken?
 • Wil je aan de slag met papier, schaar, lijm, wol, hout, karton verf en stiften?
 • Wil je leren hoe je met herfstmateriaal een schilderij maakt?
 • Wil je leren hoe je een mobiel maakt?
 • Wil je leren hoe je van lege doosjes, flessen, doppen etc. speelgoed of een kerststalletje kunt maken?
 • Vind jij staand werken ook wel eens fijn?

Inschrijven kan vanaf maandag 2 oktober 19:00 uur via de website van Kunstencentrum Waalwijk:

Dan is deze workshop precies wat jij zoekt. Lekker creatief bezig zijn met zijn allen!

Workshop 3: Toneel vanaf 7 jaar 

 • deze cursus is er pas bijgekomen, waardoor er weer plaats is, meer info volgt

https://www.kunstencentrumwaalwijk.nl/kunstlokaal-waspik-1729

Ook het 2e blok bestaat uit 6 lessen. De totaalprijs bedraagt dus weer € 33,00.

De eerste les is direct na de herfstvakantie op dinsdag 24 oktober.

Attentie: op dinsdag 7 november is er om planningsredenen geen KunstLokaal. En dinsdag 5 december valt uit vanwege Sinterklaas. De laatste les van het 2e blok is dus op dinsdag 12 december!
Indien het niet lukt om alle kinderen te plaatsen, ontvangen ouders geld terug.  Als u inschrijft, gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van Kunstencentrum Waalwijk. 

Inschrijven KunstLokaal Waspik: https://www.kunstencentrumwaalwijk.nl/kunstlokaal-waspik-1729

Zorg ervoor dat u alle velden invult! (per formulier 1 kind)

Er kunnen maximaal 36 kinderen inschrijven. VOL=VOL. Indien u zich hierna alsnog inschrijft, wordt u op de wachtlijst geplaatst.
Wanneer een plek beschikbaar komt wordt de eerstvolgende op de wachtlijst automatisch toegevoegd.
Bent u dat, dan ontvangt u hiervan een bericht.

 

Nieuw: KunstLokaal Waspik