Den Bolder gaat veranderen!

Reeds geruime tijd (twee jaar) is het bestuur en management van Den Bolder druk in overleg met gemeente Waalwijk. Er is medewerking gevraagd voor een verbouwing, met als doel het gebouw aan te passen aan de eisen van deze tijd en de maatschappij, waarvoor zij haar diensten verleent.

Het gebouw -eigendom van de gemeente Waalwijk- is immers alweer ruim twintig jaar oud en de functies van Den Bolder zijn de afgelopen jaren veranderd. Diverse werkgroepen hebben hun input geleverd en dat heeft geleid tot een programma van eisen waarmee Wijnen Architectuur en De Twee Snoeken en mooi plan gerealiseerd hebben, waarin zowel SCC Den Bolder als gemeente en Bibliotheek Midden Brabant zich kunnen vinden.

Hierdoor gaat de benedenverdieping een heel andere “look” krijgen.

Dit houdt in dat:

  • Er een verbouwing van de Entree, de Foyer én het huidige Café gaat plaatsvinden.
  • De huidige Bibliotheek gemoderniseerd wordt en ook deels geïntegreerd wordt in de Foyer.
  • Het gebouw veel transparanter wordt, waardoor het veel uitnodigender moet worden voor de gasten. Er gaat veel gebruik gemaakt worden van glazen wanden, waardoor het zicht over de hele verdieping veel ruimtelijker wordt. Bovendien komen aan de straatkant raampartijen tot aan de grond.
  • Het geheel moet gaan voelen als een huiskamer, “de huiskamer” van Waspik, het sociaal-culturele hart van Waspik. Een prachtig eigentijds gebouw voor álle mensen van Waspik met meer mogelijkheden voor sociale, culturele en sportieve activiteiten. Maar dat niet alleen: ook hij of zij die in alle rust even wil studeren, wil overleggen in kleinere of grotere groepen kan terecht in één van de speciaal daarvoor gecreëerde overleg- en studiehoeken.

Het is de bedoeling dat nog komend voorjaar begonnen wordt met de verbouwing. Naast de verbouwing zal ook de duurzaamheid en toegankelijkheid een punt van aandacht zijn.

In het overleg met de gemeente is overeengekomen dat ook de Bibliotheek en Den Bolder zullen investeren in het interieur. Dat heeft met name voor Den Bolder een behoorlijke financiële consequentie.

Zij zal daarvoor haar financiële middelen moeten inzetten.

Om deze financiële opgave te realiseren gaat Den Bolder op zoek naar gelden om het interieur te bekostigen. Hiervoor zijn reeds plannen ontworpen zoals het benaderen van landelijke en/of provinciale  fondsen. Verschillende aanvragen zijn ingediend.

Tevens wordt er een crowdfunding opgezet waarin ‘Den Bolder vóór en dóór Waspik’ centraal zal staan. Vanaf januari zullen deze plannen uitgerold worden onder de Waspikse bevolking. Wij doen hierbij ook een oproep aan alle Waspikkers om Den Bolder massaal te steunen, door het meedoen van de aangeboden acties. Dit allemaal in het belang van uw en onze HUISKAMER van Waspik.

Wij gaan Waspik op de hoogte houden van het geld wat binnen gaat komen. Hoe? Dat hoort u z.s.m. Uiteraard is het ook mogelijk bij Den Bolder binnen te lopen, de plannen te bekijken en vragen te stellen aan de aanwezige beheerder.

Het bestuur van Den Bolder hoopt van ganser harte dat u allen enthousiast wordt voor de verbouwingsplannen van Den Bolder en dat u de acties daartoe zult ondersteunen.

Met vriendelijke groet,

Bestuur SCC Den Bolder

Den Bolder gaat veranderen!