WaspiKunst

Heel Waspik aan de Kunst!

Wie had ooit kunnen denken dat 2020 zo’n enerverend jaar zou worden? De leden van de werkgroep Waspikunst zagen uitdagingen voor 2020, al ver voor het coronavirus zijn intrede deed. Het team wilde proberen heel Waspik aan de kunst te krijgen met een eenvoudige opdracht: Maak een kunstwerk met een schilderdoek van 20 x 20 cm. als uitgangspunt.

Het jaartal 2020 nodigt uit tot creativiteit met getallen. Zo hoopte de werkgroep 20 x 20 = 400 kunstwerken ten toon te stellen in november. “We denken niet in beperkingen en hopen dat het aantal inzendingen een uitdaging wordt bij het inrichten van de tentoonstelling”, zei Piet Meijs, voorzitter van de werkgroep, nog aan het begin van het jaar.

20 x 20 in 2020 met als motto: LESS is MORE

De doelstelling was onder normale omstandigheden allesbehalve ambitieus, maar sinds Corona is alles anders, meent werkgroeplid Geertje Naalden. “Ja, de aandacht voor het virus heeft daar ongetwijfeld mee te maken”. De onzekerheid of het weekend überhaupt zou kunnen doorgaan heeft veel kunstenaars misschien doen twijfelen, denkt Roel Vreeburg. Maar het is nog geen 18 november, de uiterlijke inleverdatum en zoals de zaken er nu voor staan gaat het weekend door. Met ruim 150 aanmeldingen half oktober en nog een maand te gaan is Wanda de Groot, het 4e werkgroeplid, optimistisch. “Natuurlijk wordt alles Conona-proof en moeten we creatief zijn. Maar daar zijn we juist goed in!”.

In de agenda

wo 31 maart 2021 | 23:59

Het Mooiste Plaatje van Waspik

WaspiKunst