WaspiKunst

Heel Waspik aan de Kunst!

less=more

Expositie van 50 Waspikse kunstenaars.

Opening vrijdag 26 nov 19:30 uur met een feestelijk tintje.

Zaterdag 10:00-17:00.

Zondag 10:00-17:00 met afsluiting.

Wie had ooit kunnen denken dat 2020 zo’n enerverend jaar zou worden? De leden van de werkgroep Waspikunst zagen uitdagingen voor 2020, al ver voor het coronavirus zijn intrede deed. Het team wilde proberen heel Waspik aan de kunst te krijgen met een eenvoudige opdracht: Maak een kunstwerk met een schilderdoek van 20 x 20 cm. als uitgangspunt.

Het jaartal 2020 nodigt uit tot creativiteit met getallen. Zo hoopte de werkgroep 20 x 20 = 400 kunstwerken ten toon te stellen in november. “We denken niet in beperkingen en hopen dat het aantal inzendingen een uitdaging wordt bij het inrichten van de tentoonstelling”, zei Piet Meijs, voorzitter van de werkgroep, nog aan het begin van het jaar.

20 x 20 in 2020 met als motto: LESS is MORE

De doelstelling was onder normale omstandigheden allesbehalve ambitieus, maar sinds Corona is alles anders, meent werkgroeplid Geertje Naalden. “Ja, de aandacht voor het virus heeft daar ongetwijfeld mee te maken”. De onzekerheid of het weekend überhaupt zou kunnen doorgaan heeft veel kunstenaars misschien doen twijfelen, denkt Roel Vreeburg. Voorlopig wordt het Kunstweekend vooruit geschoven naar een datum dat Den Bolder weer open mag voor publiek en de horeca weer open is. Inleveren van je 20 x 20 kunstwerk kan nog steeds. Met de nu al ruim 150 aanmeldingen is Wanda de Groot, het 4e werkgroeplid, optimistisch. “Natuurlijk wordt alles Conona-proof en moeten we creatief zijn. Maar daar zijn we juist goed in!”.

2020

 

WaspiKunst