Tafeltennisclub Den Bolder

Al bijna 40 jaar is er in Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder in Waspik een tafeltennisclub gehuisvest. Ooit begonnen in het oude Boldergebouw met enkele leden. Het toenmalige clubje groeide uit tot een volwaardige tafeltennisclub met deelname van enkele teams in de competitie van de Tafeltennisbond, waar ook teams van vele omliggende gemeenten deel van uitmaakten.

De tafeltennisclub is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken gebruiker binnen Den Bolder. Er is veel ruimte voor een viertal speeltafels, zodat er naast de teams die competitie spelen ook ruimte is voor de recreatieve spelers, die uitsluitend komen om hun niveau een beetje op peil te houden. Maar daarnaast is het ook goed toeven na het tennissen aan de stamtafel in het Horecagedeelte om de wereldproblemen te bespreken. 

Het aantal leden  is wat minder geworden, maar wie weet zijn er in Waspik best wel inwoners die niet weten dat deze club bestaat en zin hebben om deze sport te beoefenen. Vandaar wat informatie om wellicht enkele mensen enthousiast te maken. 

Het aantal actieve leden van de club schommelt steeds zo rond de 20 personen. De leeftijd ligt tussen de 30 en 70 jaar. Er is geen opleiding voor jongeren. Elke donderdagavond tussen 20.00 en 23.00 uur wordt er getraind en wordt er ook competitie gespeeld. De competitie speelt zich ook af buiten Den Bolder, als andere verenigingen moeten worden bezocht. Er is geen sprake van opleiding of bijzondere training. Het kleine clubje bestaat uit grote liefhebbers van tafeltennis met uiteraard ook wat ervaring en niveau in een ongedwongen sociale sfeer. 

De contributie is 100 euro op jaarbasis. 

Iedereen met een beetje ervaring is welkom op de donderdagavond. Loop gewoon eens binnen, dan word je hartelijk te woord gestaan en kun je eens proberen of tafeltennis ook iets voor jou is.

Tafeltennisclub Den Bolder