Stichting Jeugdcarnaval Waspik

Stichting Jeugdcarnaval Waspik organiseert activiteiten rond het carnavalsfeest in Waspik (Maoneblusserslaand). Thuishonk daarbij is al jaren lang Den Bolder, die tijdens carnaval wordt omgedoopt tot ‘leuttempel’. Naast activiteiten voor jong en oud tijdens carnaval, vindt jaarlijks twee weken voor carnaval het Songfestival plaats.

Stichting Jeugdcarnaval Waspik werd opgericht in 1967 met als doel activiteiten te organiseren voor de jeugd tijdens carnaval. De jeugd staat nog steeds centraal, maar inmiddels worden er activiteiten voor alle doelgroepen georganiseerd, dus ook volwassenen. Het bestuur van de stichting bestaat uit gemiddeld acht personen die de organisatie voor hun rekening nemen. Tijdens carnaval is er hulp van vele vrijwilligers.

Activiteiten van Stichting Jeugdcarnaval Waspik zijn het Songfestival (twee weken voor carnaval), playbackshow, kindermiddagen, discoavonden voor jeugd en voor volwassenen, optocht, lampionnenoptocht en maanverbranding. Ook geeft de stichting een week voor carnaval een carnavalskrant uit in het dorp met daarin alle wetenswaardigheden.

Meer informatie over Stichting Jeugdcarnaval Waspik is te vinden op de site van de stichting: http://www.carnavalwaspik.nl/

In de agenda

za 13 november 2021 | 19:11

Muziek 11-11 Bal 15 Weekskes veuraf GEANNULEERD

vr 24 juni 2022 | 18:30

Jubileumweekend St. Jeugdcarnaval 55 jaar

za 25 juni 2022 | 20:30

Muziek, Dans Feestavond HOT HOT HOT Carnaval Waspik 55 jaar

Stichting Jeugdcarnaval Waspik