Schaakclub "Het Wasbord"

Schaakclub Het Wasbord bestaat sinds 1975. Zij is thuis geweest op diverse locaties: begonnen in d’Ouwe Haven, vanaf 2000 in Den Hoeck en nu alweer enige jaren op de plaats waar ze eigenlijk thuis hoort: Cultureel Centrum Den Bolder.

Het aantal leden van de club is stabiel. Momenteel bestaat de club uit ongeveer 20 leden.

In de loop der jaren speelde Het Wasbord met wisselend succes in diverse competities, maar doordat de sport in de plaatsen om ons heen flink aan populariteit inboette moesten de leden van het Wasbord voor hun uitwedstrijden de laatste jaren heel Brabant af reizen; van Bergen op Zoom tot Boxmeer aan toe. Omdat de meeste leden dat te gortig werd is besloten niet meer in de externe competities van de Brabantse Schaakbond deel te nemen. Wat resteert is de binnencompetitie op dinsdagavond in Den Bolder.

Enkele leden spelen nog wel met enige regelmaat bij kleine schaakclubs in de Langstraat voor de zgn. Langstraatcup.

Daarnaast organiseert Het Wasbord elk jaar het Piet Smits Snelschaaktoernooi. Piet Smits was vele jaren de voorzitter van de club, van 1976 welhaast tot zijn overlijden in 1996.
Iedereen die interesse heeft in de schaaksport kan te allen tijde op dinsdagavond vanaf 20:30u in Den Bolder terecht om een partijtje te spelen tegen een van de clubleden.

Meer informatie over de schaakclub kan men krijgen bij Dick Goossens (073-6312004), Joan van den Hoven (313708) of Thom Langerwerf (313089). Het mailadres van de club: .

Het Wasbord heeft ook een eigen website: http://scwasbord.blogspot.com/.

Schaakclub