Kunsten Centrum Waalwijk

Zingen is van alle tijden en alle leeftijden. 

Docent: Mats Lodenstijn 

Het is prachtig om te zien dat de laatste jaren de belangstelling voor zang enorm is toegenomen. De populariteit van musicals, maar ook tv-programma's als Holland's Got Talent, The Voice of Holland en Idols heeft hier zeker aan bijgedragen. 

Lang heeft ook het misverstand bestaan dat zangles pas zinvol is wanneer je stem is uitgerijpt. Maar niets is minder waar. Het beste bewijs daarvoor zijn de vele jongenskoren in Engeland met hun vaak eeuwenoude tradities. Ook voor zingen geldt: 'jong geleerd, is oud gedaan'. 

Maar we kunnen ook dichter bij huis blijven: jonge kinderen vinden het heerlijk om liedjes te zingen, het liefst met andere kinderen of met mama en papa. Van zingen word je vrolijk, je leert je emotioneel te uiten en door te zingen voel je je meer met de ander verbonden. Zingen is dus ook een sociaal proces, vaak niet bewust, maar juist ook onbewust. 

Bij Den Bolder draait het om plezier beleven in het zingen en je durven te uiten. Uiteraad wordt er ook aan techniek gewerkt, maar zeker bij jonge kinderen doen we dat zingenderwijs, met speciale oefeningen. Zo wordt er gewerkt aan zuiverheid, het maken van een mooie klank en een stem die verder draagt. Niet door harder te zingen, maar door te zingen met ademsteun. Dat is het geheim van elke goede zanger. Dat geheim willen wij bij Kunstencentrum Waalwijk delen met iedereen die het leren wil! 

Zelfde voorwaarden als in Waalwijk

Als je les wilt in den Bolder, Waspik werkt dat hetzelfde als les nemen in Waalwijk. Men kan op niveau les nemen en daarin blijven ontwikkelen of je kunt les nemen in de vrije richting. Prijzen zijn hieronder vermeld maar je kunt ze ook hier terugvinden. De algemene voorwaarden zijn ook hetzelfde voor locatie Waspik.

Inschrijven voor lessen in Waspik?

Zie de site van het KCW voor alle inschrijvingen.
Na inschrijving wordt er contact met je opgenomen over een geschikte lesdag en het niveau.

Tot en met 20 jaar: € 42,20 per maand (20 minuten per week, A-fase of vrije richting)

€ 48,80 per maand (25 minuten per week, B-fase)

€ 55,30 per maand (30 minuten per week, C- en D-fase)

VA 21 jaar: €45,50 per maand (va 21 jaar + 21%BTW)  

Voor aanmelden en meer informatie gaat u naar de website van het Kunstencentrum: www.kunstencentrumwaalwijk.nl

Kunsten Centrum Waalwijk