Computercursus Klik & Tik

Computercursus Klik & Tik

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen organiseert de Bibliotheek Waalwijk de gratis Klik en Tik-training.

De training bestaat uit 6 wekelijkse bijeenkomsten in Den Bolder. Je leert het toetsenbord kennen, e-mailen en gaat het internet op. Ook leer je alles over online zoeken en over social media, zoals Facebook. Stap voor stap, in je eigen tempo en begeleid door vakkundige en geduldige trainers. Je oefent met speciaal lesmateriaal en niet met je eigen persoonlijke (inlog)gegevens, er kan dus niets misgaan.

De training is doorlopend en je kunt steeds instappen. Klik en Tik is op iedere donderdag m.u.v. schoolvakanties, in Den Bolder Waspik. De lestijden zijn van 9.30 – 11.30 uur.

Voor meer informatie of aanmelding kun je terecht bij Den Bolder of bij de Bibliotheek Waspik (bij de Bibliotheek, iedere dag tussen 15.00 en 17.00 uur). Je ontvangt na aanmelding per post een bevestiging.

Datum: elke week op donderdag, cursus is doorlopend
Tijd: 09.30 tot 11.30 uur
Locatie: Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder
Kosten: gratis
Aanmelden: van maandag t/m vrijdag tussen 15.00 en 17.00 uur, persoonlijk of telefonisch (Bibliohteek 0416-364 111 of naar Den Bolder 0416-311 346) kun je aanmelden bij de Bibliotheek Waspik

Digicafé

Je zaken digitaal regelen is niet meer uit het dagelijks leven weg te denken. Maar wat je allemaal digitaal moet doen is niet altijd even makkelijk. Bij het Digicafé kun je terecht met vragen over het gebruik van digitale apparatuur zoals laptop, ipad, mobiele telefoon en e-reader. Maar ook met vragen over bijv. het installeren en gebruiken van apps, aanmaken van accounts etc.

Het doel van het Digicafé is om mensen hulp te bieden bij alle vragen en uitdagingen die je op internet kunt tegenkomen. Een vrijwilliger helpt je daarbij, bijvoorbeeld met het aanmaken van een account, het updaten van een programma of de instellingen van je social media-pagina. Kom vooral ook met vragen over het downloaden van E-books en luisterboeken in de app van de online Bibliotheek. Maar ook met problemen met je mobiele telefoon, laptop of e-reader word je geholpen. Je bent tevens welkom als je na Klik & Tik nog vragen hebt of je wilt nog wat extra oefenen.

Let op: Neem je eigen laptop, tablet of smartphone mee.

Voor wie?

Heb je al enige computerervaring, maar nog moeite om zelfstandig problemen op te lossen op je smartphone, tablet of laptop? Heb je de cursus Klik & Tik gevolgd en toch nog vragen over het internet? Dan is het Digicafé iets voor jou.

https://bibliotheekmb.op-shop.nl/32/digicaf/vanaf/07-12-2023

Inschrijven via website aanbieder Inschrijven via e-mail