Filmavond Nieuwe natuur en Voedselbos

Filmavond Nieuwe natuur en Voedselbos

Het voedselbos Waspik organiseert op 30 mei en 1 juni twee gratis filmavonden over nieuwe natuur en voedselbossen. Deze film is een ontdekkingstocht langs de geheime tuinen van voedselbospioniers. Landschapsarchitect Louis de Jaeger’s boeiende reis leidt langs pioniers en voorbeelden, van stadsjungles tot helende projecten in psychiatrische instellingen. De film is gemaakt door het Food Forest Institute in Brussel.

In deze documentaire schetst De Jaeger hoe voedselbossen de aarde redden van verstikkingsdood, gemeenschappen reanimeren, landbouw duurzaam maken, de opwarming van de aarde omkeren en toch een overvloed aan eten produceren. Aan de orde komen twee vragen: waarom willen we of moeten we nieuwe natuur ontwikkelen en hoe doen we dat? De film laat voorbeelden zien van voedselbossen, van agroforestry en de aanleg van hagen. Om een voedseltransitie te stimuleren in een veranderend klimaat zijn voedselbossen een onmisbaar ingrediënt. 

In gesprek na de film

Na de film is in een foto-impressie te bekijken wat in de Gemeente Waalwijk binnen dit thema al is opgezet. Zoals in de Westelijke Langstraat, de Binnenbijster, de Veste en in het klein de spoorzone. Daarna laten lokale deskundigen zich kort interviewen en gaan in op vragen uit de zaal.

Bezoek het Voedselbos tijdens Samen doen, Samen groen op 3 juni

Dat je veel kunt leren van bestaande initiatieven, laat ook het festival Samen doen, Samen groen zien op zaterdag 3 juni. Die dag kun je alle duurzame initiatieven in de gemeente Waalwijk bezoeken, waaronder ook Voedselbos Waspik. Als bezoeker kies je zelf welke belevenissen je nog meer bezoekt, zo stel je je eigen route samen. Samen doen, Samen Groen vindt plaats op zaterdag 3 juni van 10.00 tot 17.00 uur. Alle belevenissen vind je op www.waalwijk.nl/samendoensamengroen.

Filmavond 1
Datum/tijd: dinsdag 30 mei 20.00 - 22.00 uur
Locatie: Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder in Waspik (240 zitplaatsen)

De volgende personen laten zich kort interviewen en gaan in op vragen uit de zaal:

  • John Vermeer, deskundige inzake voedselbossen in Brabant
  • Marvin Antens, omgevingsmanager waterschap Brabantse Delta 
  • Annemarie Mosterman, vrijwilligster van het Voedselbos Waspik

Filmavond 2
Datum/tijd: donderdag 1 juni 20.00 - 22.00 uur
Locatie: Centrum Winterdijk 30b in Waalwijk (50 zitplaatsen)

De volgende personen laten zich kort interviewen en gaan in op vragen uit de zaal:

  • John Vermeer, deskundige inzake voedselbossen in Brabant
  • Marvin Antens, omgevingsmanager waterschap Brabantse Delta 
  • Irene Wonders, vrijwilligster van het Voedselbos Waspik

De toegang voor deze avond is gratis, de consumpties komen voor eigen rekening.

voedselbos Filmavond Nieuwe natuur en Voedselbos - Den Bolder