Literaire avond met Özcan Akyol verplaatst naar 26 oktober

Literaire avond met Özcan Akyol verplaatst naar 26 oktober

Schrijver en columnist Özcan Akyol, ook bekend als Eus, komt op dinsdag 26 oktober 2021 naar Waspik. Hij komt vertellen over zijn meest recente werk. Özcan Akyol is bekend om zijn nuchtere analyses en directe taal; zijn boeken geven een pakkend beeld van de hedendaagse cultuur en samenleving, dus dat belooft een interessante avond te worden.

Het thema van de Boekenweek 2020 was ”Rebellen en dwarsdenkers”. Schrijver en columnist Özcan Akyol schrijft het bijbehorende Boekenweekessay. Özcan Akyol komt regelmatig in de media, als gast bij anderen, als columnist en als programmamaker. In 2017 maakte hij onder meer de documentaire TV-serie De neven van Eus, waarvoor hij in Turkije wonende familieleden bezocht. Diverse thema’s worden hierin op een persoonlijk manier in beeld gebracht, confronterend en ontroerend. Voor de radio deed Akyol live-interviews met gasten bij hem thuis in Deventer.

Zijn tweede roman Turis (2016) is wederom een indringend en overrompelend boek, waarin de lezer meegenomen in een beklemmende gezinsstrijd, dagelijks aangewakkerd door Turis, de vader.

Ticket voor NIET leden:  €10,00 euro

Ticket voor bibliotheekleden en leden van ’t Nut:  €8,00 euro

De Bibliotheek Midden-Brabant organiseert deze avond in samenwerking met Den Bolder en de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen Departement Langstraat.