Het Mooiste Plaatje van Waspik

Een nieuw initiatief in Waspik georganiseerd vanuit Den Bolder.

Het mooiste plaatje van Waspik daagt alle Waspikse inwoners met een passie voor fotografie uit om maandelijks een mooie foto-opdracht uit te voeren. Maak jij het mooiste plaatje van Waspik?

Heb jij een passie voor en interesse in fotografie? Beginner, gevorder of professioneel, dat maakt niet uit. Experimenteer met fotografie aan de hand van uitdagende opdrachten. Blijf op de hoogt via 

Facobook: https://www.facebook.com/Het-mooiste-plaatje-van-Waspik-102871951829785

of Instagram: https://www.instagram.com/hetmooisteplaatjevanwaspik/

Opdracht 3: April 

Het is voor veel mensen een genot om dieren op de foto te zetten. De trouwe viervoeter in huis, de gevleugelde vrienden rond het huis, wild op het platteland of in het bos of insecten die zich met de komst van de lente weer massaal laten zien.

De uitdaging voor april is om een foto te maken waarop een dier of meerdere dieren centraal staan. Laat je fantasie de vrije loop: leg je hond vast in zijn favoriete houding, fotografeer je konijn op z’n liefst, zoom eens in op een lieveheersbeestje, probeer een ooievaar in vlucht vast te leggen, misschien zelfs wel een ijsvogel. Oftewel: verras ons met je mooiste, leukste en schattigste ‘dierenplaatjes’.

- Plaats je foto onder deze opdracht met een korte beschrijving en geef aan of je 'BEGINNER' of 'GEVORDERD' bent. Of speciaal voor opdracht 3 of je 'JEUGD' bent.
- Voeg de hashtag #hetmooisteplaatjevanwaspik toe, of plaats hem op je sociale media en tag ons!
- Stuur je foto ook nog naar , zodat de jury de originele foto kan beoordelen.

Succes! 

opdracht 3

Opdracht 2: Maart

Het voorjaar staat voor veel mensen gelijk aan een nieuw begin, meer perspectief en licht. Laat dat laatste nou juist het thema zijn voor het Mooiste plaatje van maart. Licht, maar dan in de breedste zin van het woord. Neem het letterlijk en ga aan de slag met belichting op je camera, fantaseer een schouwspel van licht of neem de typische lichte en frisse lentekleuren als thema. Of probeer juist licht op de figuurlijke manier vast te leggen in een foto: komt er licht in de duisternis? Wat is jouw lichtpunt? Voelt het voorjaar voor jou ook als een verlichting?

Ga de uitdaging aan om licht vast te leggen in de breedste zin van het woord. Stuur je foto door naar of plaats hem op je sociale media en tag ons! Succes!

Kan een afbeelding zijn van de tekst

Opdracht 1: Februari

Alles is anders dan normaal, dus ook carnaval. Geen optocht, geen volle café's, geen uitgedoste menigte. Toch gaat carnaval wel door; het carnavalsvirus is sterker dan het coronavirus, zo luidt het credo.

Maar hoe ziet de carnavalsbeleving in coronatijd er uit? Leg die beleving op een treffende wijze en in een treffend decor vast. Toch vreugde en feest? Of is er juist sprake van somberheid? De kracht van de foto kan zitten in kleine details, of juist in iets overweldigend...

Lukt het jou om carnaval in coronatijd vast te leggen? Verras ons en stuur je foto door naar of plaats hem op je sociale media. Wij zijn erg benieuwd!

Spelregels:

Wil jij meedoen aan de eerste opdracht van Het mooiste plaatje van Waspik? Zorg dan dat je eerst de spelregels goed hebt doorgelezen! Als er nog onduidelijkheden zijn, horen wij dat graag. 

spelregels Het Mooiste Plaatje van Waspik - Den Bolder

Het Mooiste Plaatje van Waspik