Het Mooiste Plaatje van Waspik

Een nieuw initiatief in Waspik georganiseerd vanuit Den Bolder.

Het mooiste plaatje van Waspik daagt alle Waspikse inwoners met een passie voor fotografie uit om maandelijks een mooie foto-opdracht uit te voeren. Maak jij het mooiste plaatje van Waspik?

Heb jij een passie voor en interesse in fotografie? Beginner, gevorderd of professioneel, dat maakt niet uit. Experimenteer met fotografie aan de hand van uitdagende opdrachten. Blijf op de hoogt via 

Facobook: https://www.facebook.com/Het-mooiste-plaatje-van-Waspik-102871951829785

of Instagram: https://www.instagram.com/hetmooisteplaatjevanwaspik/

Opdracht 5: Juni - juli Architectuur

Wat maakt een plek nou zo aantrekkelijk? Vaak trekken we de natuur in om te genieten van de pracht en praal van moeder natuur. Maar de mens zelf kan er ook wat van! Dorpen en steden herbergen vaak prachtige bouwwerken die een bezoek meer dan waard zijn. Een statig raadhuis, een indrukwekkende kathedraal, een oude schuur of een arbeiderswoning. Thema voor de maand juni is ‘Architectuur’. Maak jouw mooiste plaatje van een architectonisch bouwwerk; in zijn geheel, in detail, vanuit een bijzondere invalshoek: alles kan en mag. Verras ons! Meedoen kan tot en met 31 juli.

- Plaats je foto onder deze opdracht met een korte beschrijving en geef aan of je 'BEGINNER' of 'GEVORDERD' bent. Ook 'JEUGD' mag mee doen! Vermeld wel even je leeftijd.

- Voeg de hashtag #hetmooisteplaatjevanwaspik toe, of plaats hem op je sociale media en tag ons!

- Stuur je foto ook nog naar , zodat de jury de originele foto kan beoordelen.

Veel succes!

Opdracht 4: Mei  - Water

Water... Onmisbaar voor al het leven op aarde. Lekker om te drinken, als verkoeling op een tropische zomerdag, maar ook prachtig om naar te kijken. De zee, de rivier, het meer of de sloot; water zorgt altijd voor sfeervolle decors. Maar ook de gordijnen van regen die je soms in de verte al aan ziet komen en die onheil voorspellen... Of juist die ene druppel. Water is onuitputtelijk en daarmee ook de inspiratie om water in de breedste zin van het woord vast te leggen op foto.

Dat is de uitdaging die we jullie mee willen geven voor de maand mei. Leg water zo mooi, origineel en creatief mogelijk vast: alles mag!

- Plaats je foto onder deze opdracht met een korte beschrijving en geef aan of je 'BEGINNER' of 'GEVORDERD' bent.

- Voeg de hashtag #hetmooisteplaatjevanwaspik toe, of plaats hem op je sociale media en tag ons!

- Stuur je foto ook nog naar , zodat de jury de originele foto kan beoordelen.

Veel succes!

Opdracht 3: April - Dieren

Het is voor veel mensen een genot om dieren op de foto te zetten. De trouwe viervoeter in huis, de gevleugelde vrienden rond het huis, wild op het platteland of in het bos of insecten die zich met de komst van de lente weer massaal laten zien.

De uitdaging voor april is om een foto te maken waarop een dier of meerdere dieren centraal staan. Laat je fantasie de vrije loop: leg je hond vast in zijn favoriete houding, fotografeer je konijn op z’n liefst, zoom eens in op een lieveheersbeestje, probeer een ooievaar in vlucht vast te leggen, misschien zelfs wel een ijsvogel. Oftewel: verras ons met je mooiste, leukste en schattigste ‘dierenplaatjes’.

- Plaats je foto onder deze opdracht met een korte beschrijving en geef aan of je 'BEGINNER' of 'GEVORDERD' bent. Of speciaal voor opdracht 3 of je 'JEUGD' bent.
- Voeg de hashtag #hetmooisteplaatjevanwaspik toe, of plaats hem op je sociale media en tag ons!
- Stuur je foto ook nog naar , zodat de jury de originele foto kan beoordelen.

Succes! 

Opdracht 2: Maart - Licht

Het voorjaar staat voor veel mensen gelijk aan een nieuw begin, meer perspectief en licht. Laat dat laatste nou juist het thema zijn voor het Mooiste plaatje van maart. Licht, maar dan in de breedste zin van het woord. Neem het letterlijk en ga aan de slag met belichting op je camera, fantaseer een schouwspel van licht of neem de typische lichte en frisse lentekleuren als thema. Of probeer juist licht op de figuurlijke manier vast te leggen in een foto: komt er licht in de duisternis? Wat is jouw lichtpunt? Voelt het voorjaar voor jou ook als een verlichting?

Ga de uitdaging aan om licht vast te leggen in de breedste zin van het woord. Stuur je foto door naar of plaats hem op je sociale media en tag ons! Succes!

Kan een afbeelding zijn van de tekst

Opdracht 1: Februari - Carnaval in Corona-tijd

Alles is anders dan normaal, dus ook carnaval. Geen optocht, geen volle café's, geen uitgedoste menigte. Toch gaat carnaval wel door; het carnavalsvirus is sterker dan het coronavirus, zo luidt het credo.

Maar hoe ziet de carnavalsbeleving in coronatijd er uit? Leg die beleving op een treffende wijze en in een treffend decor vast. Toch vreugde en feest? Of is er juist sprake van somberheid? De kracht van de foto kan zitten in kleine details, of juist in iets overweldigend...

Lukt het jou om carnaval in coronatijd vast te leggen? Verras ons en stuur je foto door naar of plaats hem op je sociale media. Wij zijn erg benieuwd!

Spelregels:

Wil jij meedoen aan de eerste opdracht van Het mooiste plaatje van Waspik? Zorg dan dat je eerst de spelregels goed hebt doorgelezen! Als er nog onduidelijkheden zijn, horen wij dat graag. 

spelregels Het Mooiste Plaatje van Waspik - Den Bolder

Het Mooiste Plaatje van Waspik