Brief van onze voorzitter

Aan vrijwilligers, managementteam, gasten en het bestuur van SCC Den Bolder

Waspik, 23 maart 2020

Onderwerp: Coronavirus

Beste mensen,

Wat een tijd. Het is spannend. We worden angstig en onzeker omdat we niet weten wat er morgen of vandaag nog gaat gebeuren. Wie had dit ooit kunnen bedenken? In minder dan een maand staat de hele wereld op zijn kop. En dat door een virus dat we niet eens kunnen zien. En dat maakt het misschien wel zo moeilijk te begrijpen.

Elke dag worden we geconfronteerd met de laatste stand van zaken: hoeveel nieuwe corona patiënten? Hoeveel nieuwe sterfgevallen? Als je gewoon thuis bent dan lijkt het soms even niet te bestaan. Maar loop je een willekeurige stad of dorp binnen, dan zie je dat de winkels, bars, restaurants, sportcomplexen, zwembaden en scholen dicht zijn….net als ons SCC Den Bolder.
Ook werd ons een verbod opgelegd om naar de bejaardencentra te gaan. Hoe bestaat het? De mensen die we niet mogen vergeten en zich vaak eenzaam voelen zullen zich nog eenzamer voelen. Wat brengt dit in een mens teweeg? Laten we hoe dan ook deze mensen niet vergeten en op welke manier dan ook, aan hen laten weten dat we er voor hen zijn en dat ze niet worden vergeten. Dit geldt natuurlijk voor heel veel mensen om je heen. Soms gewoon een kaartje of een app beurt de medemens weer op.

Net nu wij als ‘Wij Diensten Centrum’ activiteiten hebben die in Waspik vanzelfsprekend zijn zoals de koffiegroep, soepgroep en de wandelgroep hebben wij als bestuur en manager moeten besluiten SCC Den Bolder zeker te moeten sluiten tot en met maandag 6 april. Dit heeft voor ons als vereniging ook heel veel consequenties, zoals werkgroepen die activiteiten niet zien doorgaan. En overige activiteiten van onze gebruikers die niet door kunnen gaan. De beheerders en manager die ineens in een leeg gebouw zitten en waar wij als bestuur arbeidstijdsverkorting voor hebben aangevraagd. Want wij hebben deze mensen nodig als het corona virus weer onder controle is en wij weer open kunnen om onze werkgroepen en gasten te kunnen ontvangen om hun activiteiten te laten ontplooien in ons mooie gebouw Den Bolder.
Wij zullen jullie op de hoogte houden wat er gaat gebeuren na 6 april. We zullen ons natuurlijk houden aan de richtlijnen die gegeven gaan worden door het Kabinet, RIVM en de gemeente Waalwijk.

Het bestuur wil jullie als vrijwilliger bedanken voor jullie inzet het afgelopen seizoen. Jammer dat we het seizoen zo moeten afsluiten met activiteiten waar jullie veel inzet en tijd hebben ingestoken en die niet door kunnen gaan. Ook gaat onze dank natuurlijk uit naar het beheerdersteam en de manager voor het vele werk wat zij gedaan hebben het afgelopen seizoen. Zij wachten nu op jullie nieuwe activiteiten en die van onze gasten. Maar ook op de activiteiten die geannuleerd zijn en verplaatst zijn naar het najaar.

Ik wil afsluiten met jullie allemaal veel kracht, saamhorigheidsgevoel en gezondheid toe te wensen. Let een beetje op elkaar en wees zuinig op elkaar. Probeer het hoofd koel te houden. Er komt een tijd dat dit allemaal weer over is en dat we samen weer kunnen werken aan een mooi, bruisend en warm SCC Den Bolder.

Martin van Steijn,
Voorzitter van Verenging Den Bolder

Brief van onze voorzitter