Samen Eten

SAMEN ETEN!

Zit u alleen thuis? Geen zin om uitgebreid te koken?

U bent van harte welkom bij ons. Samen met de Toppers van Samen Top maken we een gezond drie-gangenmenu voor u. Even aanmelden bij het loket van Den Bolder of stuur een mailtje met uw naam en telefoonnummer naar , voor woensdag 17.00 uur.

Deelname slechts € 5,00 voor een voor- hoofd- en nagerecht!

Iedere donderdag van 17.15 tot 18.30 uur in Den Bolder.

Op 3 maart as gaat via de site samenvoordebuurt.nl/sameneten onze crowdfund-actie voor Samen Eten van start, in samenwerking met Regiobank Dussen.

Samen Eten is een initiatief om de inwoners van Waspik op een ongedwongen manier met elkaar in contact te brengen. Daarbij is gekozen om gezellig samen met elkaar een gezonde maaltijd te eten.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel mensen zich zo nu en dan behoorlijk eenzaam voelen. Daarbij blijkt ook dat als je alleen eet, je daar niet echt de tijd voor neemt, soms voor de tv eet en kiest voor de wat makkelijkere maaltijd. Gezondheid en daarbij gezond eten is belangrijk voor iedereen. Contacten onderling zijn ook zeer belangrijk voor het menselijk welzijn. Helemaal nu, in tijden van Corona.

Wij zijn dit initiatief gestart om hierin een verschil te maken. Op een ongedwongen manier samen een gezonde en lekkere maaltijd eten....schuif aan, ontmoet en geniet!!

Tijdens Samen Eten kan men genieten van een kopje soep, een hoofdmaaltijd en een toetje, dit alles voor maar € 5,00 pp. Samen Eten zal (als dit weer mogelijk is i.v.m. de huidige Lockdown) elke donderdag van 17.30 uur tot 18.30 uur plaats vinden. Het eten wordt vers gemaakt in samenwerking met de mensen van Samen Top (dagbesteding voor mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt) en wordt op de avond geserveerd door onze vrijwilligers.

Waarvoor is deze crowdfund-actie?

De eerste edities van Samen Eten waren een groot succes! We hebben toen pannen en potten uit de kasten van onszelf en de vrijwilligers meegenomen en hebben zo een heerlijke maaltijd klaar weten te maken. Wat was het leuk en wat hebben we een enthousiaste reacties gekregen. Het eten was lekker en de sfeer nog beter!

Omdat Samen Eten zo'n groot succes was willen we het iedere donderdag laten plaatsvinden. Om het bereiden van een maaltijd voor een grote groep mensen wat makkelijker te maken zouden wij geholpen zijn met uitbreiding van ons keukengerei!

Daarnaast zouden we het fijn vinden als we het eten warm kunnen serveren en kunnen opdienen in een mooi servies. Hier is echter geld voor nodig en daarom zijn wij deze crowdfund-actie gestart. Help je mee?

Meer informatie kunt u vinden op: samenvoordebuurt.nl/sameneten

Samen Eten