WaspiKunst 2020: LESS is MORE

WaspiKunst 2020: LESS is MORE op vrijdag 20 november

Heel thuiszittend Waspik, Waalwijk en Sprang Capelle aan de Kunst!

Voor de 2020 editie van het Waspikunst weekend op 20, 21 en 22 november dit jaar, heeft de werkgroep ambitieuze plannen. Of deze ook daadwerkelijk kunnen worden gerealiseerd is natuurlijk uiterst onzeker in deze bizarre tijden. Het Coronavirus houdt Nederland in de greep én thuis met uitzondering natuurlijk van de kanjers in o.a. de zorg en de voedseldistributie. Maar bij velen liggen de tuinen er fantastisch bij, zijn de meeste klussen in huis geklaard en alle legpuzzels gelegd. Dus wat nu te doen? AAN DE KUNST!

Het team van Waspikunst ziet het als haar missie om creativiteit te stimuleren en wil proberen heel Waspik aan de kunst te krijgen met een eenvoudige opdracht: Maak een kunstwerk met als uitgangspunt een schilderdoek van 20 x 20 cm.

20 x 20 in 2020 met als motto LESS is MORE.

Het motto had de werkgroep al lang voor de Coronacrisis bedacht én deze is nu actueler dan ooit. We zullen het in de toekomst waarschijnlijk met minder moeten doen en het wordt dan de kunst om er meer uit te halen, zo meent de werkgroep.
Het jaartal 2020 nodigt uit tot creativiteit met getallen. Zo hoopt de werkgroep 20 x 20 = 400 kunstwerken ten toon te stellen in november maar een enkel lid van de werkgroep heeft zelfs het getal 2.020 in gedachte. “Hoe dan ook”, zegt Piet Meijs, voorzitter van de werkgroep, “we denken niet in beperkingen en hopen dat het aantal inzendingen voor ons een uitdaging wordt met het inrichten van de tentoonstelling, als het natuurlijk zover komt. We zijn hoopvol, november is nog redelijk ver weg”.

De doekjes zijn via Den Bolder verkrijgbaar via het online ticket-systeem. Koop online een ticket voor € 5,00 en haal met het ticket het schilderdoekje op in Den Bolder.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Waspikunst.

waspikunst 2020 logo