Het Mooiste Plaatje van Waspik

Het Mooiste Plaatje van Waspik

Een nieuw initiatief in Waspik georganiseerd vanuit Den Bolder.

Het mooiste plaatje van Waspik daagt alle Waspikse inwoners met een passie voor fotografie uit om maandelijks een mooie foto-opdracht uit te voeren. Maak jij het mooiste plaatje van Waspik?

Heb jij een passie voor en interesse in fotografie? Beginner, gevorderd of professioneel, dat maakt niet uit. Experimenteer met fotografie aan de hand van uitdagende opdrachten. Blijf op de hoogte via:

Facebook: https://www.facebook.com/Het-mooiste-plaatje-van-Waspik-102871951829785

of Instagram: https://www.instagram.com/hetmooisteplaatjevanwaspik/

Opdracht 8: November - Less=more

Een foto hoeft niet veel te zijn. Er hoeft maar weinig nodig te zijn in een foto om een bepaalde reactie of emotie op te wekken bij iemand. Daarom is het thema van deze laatste opdracht: Less is more. Ga ermee aan de slag en laat je creativiteit de vrije loop! Wij zijn erg benieuwd naar jullie foto's.

- Plaats je foto onder deze opdracht met een korte beschrijving en geef aan of je 'BEGINNER' of 'GEVORDERD' bent. Ook 'JEUGD' mag mee doen! Vermeld wel even je leeftijd.

- Voeg de hashtag #hetmooisteplaatjevanwaspik toe, of plaats hem op je sociale media en tag ons!

- Stuur je foto ook nog naar , zodat de jury de originele foto kan beoordelen

Succes!

Opdracht 7: September - Kleur

Als we om ons heen kijken zien we overal de mooiste kleuren. Die

mooie bloemen in de tuin, de regenboog na een regenbui, kleuren in kunst of die lekkere snoepjes. De opdracht voor deze maand is dan ook 'kleur'. Laat je mooiste kleurenfoto zien. Het mag je lievelingskleur zijn of misschien laat je wel een bonte verzameling van kleuren zien.

Wij zijn benieuwd naar jullie kleurrijke foto’s!

- Plaats je foto onder deze opdracht op Facebook, met een korte beschrijving en geef aan of je 'BEGINNER' of 'GEVORDERD' bent. Ook 'JEUGD' mag mee doen! Vermeld wel even je leeftijd.

- Voeg de hashtag #hetmooisteplaatjevanwaspik toe, of plaats hem op je sociale media en tag ons!

- Stuur je foto ook nog naar , zodat de jury de originele foto kan beoordelen.

Veel succes!

Opdracht 6: Augustus - Hoe ziet zomer eruit?

Deze opdracht staat in het teken van de zomer! Wij zijn erg benieuwd hoe jouw (ideale) zomer eruit ziet. Wat doe je in deze vakantieperiode met al die regen en wind? Of ben jij juist op een bestemming waar de zon schijnt? Ga je lekker op pad of zit je lekker te genieten in de tuin? Laat je creativiteit de vrije loop en leg iets wat voor jou typisch zomer is, vast!

Opdracht 5: Juni/juli -  Architectuur

Wegens te weinig inzendingen hebben we besloten opdracht 5 een maand langer door te laten lopen. Voel je vrij om te experimenteren met landschap en architectuur! Succes!

Wat maakt een plek nou zo aantrekkelijk? Vaak trekken we de natuur in om te genieten van de pracht en praal van moeder natuur. Maar de mens zelf kan er ook wat van! Dorpen en steden herbergen vaak prachtige bouwwerken die een bezoek meer dan waard zijn. Een statig raadhuis, een indrukwekkende kathedraal, een oude schuur of een arbeiderswoning. Thema voor de maand juni is ‘Architectuur’. Maak jouw mooiste plaatje van een architectonisch bouwwerk; in zijn geheel, in detail, vanuit een bijzondere invalshoek: alles kan en mag. Verras ons! Meedoen kan tot en met 31 juli.

Opdracht 4: Mei - Water

Water... Onmisbaar voor al het leven op aarde. Lekker om te drinken, als verkoeling op een tropische zomerdag, maar ook prachtig om naar te kijken. De zee, de rivier, het meer of de sloot; water zorgt altijd voor sfeervolle decors. Maar ook de gordijnen van regen die je soms in de verte al aan ziet komen en die onheil voorspellen... Of juist die ene druppel. Water is onuitputtelijk en daarmee ook de inspiratie om water in de breedste zin van het woord vast te leggen op foto.

Dat is de uitdaging die we jullie mee willen geven voor de maand mei. Leg water zo mooi, origineel en creatief mogelijk vast: alles mag!

Opdracht 3: April - Dieren

Het is voor veel mensen een genot om dieren op de foto te zetten. De trouwe viervoeter in huis, de gevleugelde vrienden rond het huis, wild op het platteland of in het bos of insecten die zich met de komst van de lente weer massaal laten zien.

De uitdaging voor april is om een foto te maken waarop een dier of meerdere dieren centraal staan. Laat je fantasie de vrije loop: leg je hond vast in zijn favoriete houding, fotografeer je konijn op z’n liefst, zoom eens in op een lieveheersbeestje, probeer een ooievaar in vlucht vast te leggen, misschien zelfs wel een ijsvogel. Oftewel: verras ons met je mooiste, leukste en schattigste ‘dierenplaatjes’.

Opdracht 2: Maart - Licht

Het voorjaar staat voor veel mensen gelijk aan een nieuw begin, meer perspectief en licht. Laat dat laatste nou juist het thema zijn voor het Mooiste plaatje van maart. Licht, maar dan in de breedste zin van het woord. Neem het letterlijk en ga aan de slag met belichting op je camera, fantaseer een schouwspel van licht of neem de typische lichte en frisse lentekleuren als thema. Of probeer juist licht op de figuurlijke manier vast te leggen in een foto: komt er licht in de duisternis? Wat is jouw lichtpunt? Voelt het voorjaar voor jou ook als een verlichting?

Ga de uitdaging aan om licht vast te leggen in de breedste zin van het woord. Stuur je foto door naar of plaats hem op je sociale media en tag ons! Succes!

Kan een afbeelding zijn van de tekst

Opdracht 1: Februari - Carnaval

Alles is anders dan normaal, dus ook carnaval. Geen optocht, geen volle café's, geen uitgedoste menigte. Toch gaat carnaval wel door; het carnavalsvirus is sterker dan het coronavirus, zo luidt het credo.

Maar hoe ziet de carnavalsbeleving in coronatijd er uit? Leg die beleving op een treffende wijze en in een treffend decor vast. Toch vreugde en feest? Of is er juist sprake van somberheid? De kracht van de foto kan zitten in kleine details, of juist in iets overweldigend...

Lukt het jou om carnaval in coronatijd vast te leggen? Verras ons en stuur je foto door naar of plaats hem op je sociale media. Wij zijn erg benieuwd!

Wil jij meedoen aan de eerste opdracht van Het mooiste plaatje van Waspik? Zorg dan dat je eerst de spelregels goed hebt doorgelezen! Als er nog onduidelijkheden zijn, horen wij dat graag. 

 

spelregels Het Mooiste Plaatje van Waspik - Den Bolder