Expositie: Objecten en schilderijen

Expositie: Objecten en schilderijen op woensdag 11 september

11 september t/m 16 oktober 2019

Expositie: Objecten en schilderijen
Lydia Jansen & Ton Brouwer

Lydia Jansen:

“Mijn handen kunnen niet stoppen, zo leuk!” Ruim zes jaar geleden ben ik gaan boetseren bij Atelier Breda. Het leek alsof er 20 jaar creativiteit uit mijn handen kwam. Vandaar de slogan! In die tijd waren mijn mantels/jasjes donker van kleur en hooggesloten. De recente versies laten zien hoe ik nu in het leven sta! Ze zijn kleurrijk en hangen open; wapperend in de wind!

Mijn werk is naast de mantels heel divers; van schokkend lelijk tot grappig met een knipoog. Van klein en poreus tot groots in beton en brons. Naast keramiek ook beeldhouwwerk van marmer en albast, want beeldhouwen is mijn andere liefde. Alles bij elkaar “Lovely ART“.  Te volgen op Facebook!

lydia jansen


Ton Brouwer:

Ik mag mezelf een autodidact noemen. Als kleine jongen was ik altijd aan het tekenen. Vooral portrettekenen vond ik fascinerend. Met de vele opdrachten in mijn tienerjaren kreeg, was het financieel mogelijk goed teken en schildermateriaal te kopen en enkele cursussen en workshops te volgen.

Na langere tijd niets aan tekenen en schilderen te hebben gedaan, zat ik tijdens een vakantie uit verveling wat te schetsen. Daarmee was de liefde voor het tekenen en schilderen opnieuw aangewakkerd.

Met het op details letten bij portrettekenen en mijn analytisch kijken als fysiotherapeut, is het niet verwonderlijk dat ik realistisch teken. Juist het detail en het licht - donker effect zijn aspecten waar ik in mijn tekeningen en aquarellen de nadruk op leg.

Ook kon ik het niet nalaten enkele met inkt surrealistische tekeningen te maken, met een knipoog naar mijn beroep als fysiotherapeut. Zoals een wervelkolom met rits en twee krukken in de vorm van benen. Favorieten onderwerpen om te tekenen zijn voorwerpen die je zo tegen kan komen in het dagelijks leven in en om het huis. Ik zoek onderwerpen die ik zelf leuk vind. Maar heb de laatste jaren ook een aantal tekeningen / aquarellen in opdracht gemaakt.

ton brouwer